Minska chokladsuget

magnesiumbrist

Känner du ett extremt sug efter choklad? Det kan vara kroppens sätt att tala om för dig att du behöver mer magnesium.

Magnesium är en mineral som behövs för att varje organ i din kropp ska fungera, speciellt hjärtat, musklerna och njurarna. Symptom på magnesiumbrist är till exempel muskelspasmer och ryckningar, krypningar i benen, ojämn hjärtrytm och spända muskler. Du kan till exempel ha brist på magnesium om du stressar mycket, har problem med matsmältningen eller lider av hormonella obalanser

Svårt att upptäcka brist
Brist på magnesium är väldigt vanligt och samtidigt svårt att upptäcka eftersom det inte syns i ett blodprov. Det beror på att bara en procent av det totala magnesiumet i kroppen finns i blodet. Du kan ta reda på hur dina magnesiumnivåer ligger genom att göra en hårmineralanalys eller en es-teckanalys.

Spraya magnesium på huden
Magnesium finns till exempel i spenat, solrosfrön, avokado och vissa bönor och nötter. Det finns även i kakao – därav chokladsuget. Men det kan vara svårt att få i sig tillräckligt med magnesium enbart genom kosten. Du kan med fördel komplettera kosten med naturliga näringstillskott eller använda magnesiumspray. Sprayen är extra bra för dig som har problem med matsmältningen och därför inte tar upp näring så lätt. 

Innehåller 70 mineraler
Magnesiumspray kan till exempel bestå av vatten från Great Salt Lake som renats och sedan koncentrerats genom avdunstning. Förutom magnesium innehåller sprayen 70 mineraler och spårämnen i jonform som absorberas snabbt genom huden.

Du kan köpa tillskott av magnesium eller magnesiumspray på hälsokosten eller beställa via nätet.

Hjälper dig sova bättre
Ett tips är att ta tillskott av magnesium innan du lägger dig eftersom det är muskelavslappnande och hjälper dig att sova bättre.

Pay it Forward
Hjälpte det här inlägget dig? Dela det gärna med dina medsystrar så att fler kan få hälsan tillbaka.

You may also like...