Boosta med nässla

nassla

Nässlan är en av de mest näringsrika växter som finns. Blanda nässelpulver i juice eller smoothie och ge dig själv en superboost med naturens egen multivitamin. 

Det är inte alltid lätt att få i sig den näring man behöver enbart genom kosten och ju fler obalanser du har desto mer näring går det åt. Ett sätt att hjälpa kroppen på traven är att äta livsmedel som innehåller extra mycket näring. Det är nässelpulver ett utmärkt exempel på.

Nässlan innehåller hela 70 näringsämnen som till exempel c-vitamin, magnesium, järn, zink, D-vitamin, B-vitaminer, kalcium och kisel. Den innehåller dessutom klorofyll, aminosyror och flavonoider. Eftersom nässlan är basisk förbättrar den även din pH-balans och matsmältning.

Fler fördelar med nässlan:

  • Minskar inflammation
  • Minskar allergier
  • Renar blodet
  • Lindrar smärta
  • Dödar bakterier
  • Stoppar håravfall
  • Motverkar benskörhet
  • Stärker njurarna
  • Läker sår
  • Hjälper mot PMS

Tillverka nässelpulver 
Nässelpulver tillverkas av nässlor som plockas på våren när de är som mest näringsrika. De torkas sedan i rumstemperatur för att alla näringsämnen ska bevaras. Om du inte själv vill plocka nässlor, torka dem och mala dem till pulver kan du köpa ekologiskt nässelpulver på välsorterade livsmedelsbutiker, på hälsokosten eller beställa över nätet.

Så använder du nässelpulver
Du kan till exempel blanda två teskedar nässelpulver i ekologisk äppeljuice utan tillsatt socker eller mixa det i en smoothie, strö det över yoghurten eller tillsätta det när du bakar bröd.

Pay it Forward
Hjälpte det här inlägget dig? Dela det gärna med dina medsystrar så att fler kan få hälsan tillbaka

You may also like...