Så får du fin hud från insidan

negin_aghiliDin hud speglar din hälsa. Negin Aghili är hud- och örtterapeuten som behandlar både insidan och utsidan med hjälp av ekologisk hudvård, näringsterapi, ansiktszonterapi och healing.

Du arbetar utifrån ett holistiskt perspektiv, vad innebär det?
– Jag tar hänsyn till hela människan i mina behandlingar och strävar efter att skapa balans mellan det inre och det yttre, kropp och själ. Jag behandlar utsidan med naturliga, ekologiska hudvårdsprodukter och insidan med kostråd och näringstillskott. För det själsliga använder jag mig av olika healingtekniker.

Du använder ansiktszonterpi i dina behandlingar, berätta!
– Jag gör ansiktszonterapi som en egen behandling eller bakar in den i en ansiktsbehandling som består av rengöring, peeling, hudanalys, massage, mask och avslutande produkt. Massagen består, förutom av ansiktszonterapi, av några andra massagetekniker som jag har satt ihop för bästa resultat.

– Ansiktszonterapin ger mig information om hur det står till på insidan av kroppen, samtidigt som den bland annat jobbar på de fina linjerna i ansiktet. Massagen ökar dessutom cirkulationen, är avslappnande, ger en positiv effekt på hälsan och frigör endorfiner. Det är inte bara en skönhetsbehandling utan också en välbefinnandebehandling.

Hur fungerar ansiktszonterapi?
– Olika zoner i ansiktet är kopplade till olika organ. Genom att stimulera zonerna jobbar vi med att balansera de olika organen. Till exempel är zonen på hakan kopplad till hormonerna och zonen vid kindbenen till magen. Fördelen med metoden är att den behandlar orsaken till hälsoproblemen istället för att fokusera på symptomen.

Vilka näringstillskott är viktiga för huden?
– Huden ger mig en indikation om vilka obalanser som finns på insidan och vilka näringstillskott som kan behövas. Ofta behövs en detoxkur och jag är även noga med att ta reda på hur det står till med mina kunders magar.

– Många mår bra av en bas som består av multivitamin och multimineral, probiotika, matsmältningsenzymer och fettsyror – gärna växtbaserade. Beroende på hudtillstånd och behov kan man bland annat komplettera med E-vitamin, C-vitamin, B-vitaminer (speciellt B5) , kisel, Q10 och zink. Det gäller att välja rena tillskott utan onödiga tillsatser som är lätta för kroppen att ta upp. Jag ser också väldigt positiva resultat med örter, speciellt lymfrenande eller hormonbalanserande örter vid till exempel akne.

Finns det fler effektiva behandlingar mot akne?
– Jag använder mig gärna av vävnadsdränage som är en mjuk massageteknik som stimulerar lymfcirkulationen och hjälper till att transportera bort slaggprodukter vilket har en renande effekt på huden. Vävnadsdränage passar även utmärkt när huden är extra känslig. Det är också viktigt att välja rätt produkter för behandling, hemmaprodukter och tillskott. Och det är viktigt att se över sin livsstil och kost.

– Det är vanligt att det bryter ut akne vid tillfällen i livet då man är extra stressad och samtidigt slarvar med maten. Det är viktigt att se upp med socker, mejeriprodukter och gluten. Alla är olika så det gäller att ta reda på vad man är överkänslig mot. Ibland ligger det också känslomässiga orsaker bakom akne. Då jobbar jag med healing – främst Theta healing – för att komma åt kärnan till problemet. Så det gäller verkligen att jobba med helheten!

Vilken daglig hudvård rekommenderar du?
– Att man gör sin hudvårdsrutin morgon och kväll och använder så rena ekologiska produkter som möjligt. Ett minimum är en bra rengöring, ansiktsvatten och ansiktskräm. Utöver dessa produkter kan man lägga till ögonkräm, och vid behov, serum och olja. Det är också bra att göra peeling och ansiktsmask en till tre gånger i veckan. Ta gärna hjälp av en hudterapeut så att du får produkter som är anpassade efter dina behov.

Negin_AghiliOm Negin Aghili
Negin är utbildad orientalist, hudterapeut, örtterapeut och healer. Hennes hudvårdssalong, Althea Hudvård & Livsstil, strävar efter att hålla en ren, ekologisk och holistisk helhetssyn. Därför är alla produkter i butiken valda med omsorg. Negins hudvårdssalong ligger på Södermalm i Stockholm. Vill du veta mer om Negin och behandlingarna hon erbjuder? Besök www.altheahudvård.se.

Läs också:

Pay it Forward
Hjälpte det här inlägget dig? Dela det gärna så att fler kan få hälsan tillbaka.

You may also like...