Hårmineralanalys

Hårmineralanalys

Hårmineralanalys – testa näringsbrister

En hårmineralanalys visar om du har för mycket eller för lite av olika mineraler i kroppen. Du kan göra analysen själv genom att beställa den på nätet. Du kan också göra en hårmineralanalys hos en näringsterapeut.

Hårmineralanalysen visar vilka mineraler du har brist på och om de är i balans med varandra eller inte. Till exempel ska natrium och kalium samt zink och koppar vara i balans. Du får även svar på vilka nivåer av tungmetaller du har i kroppen och hur din ämnesomsättning fungerar.

I analyssvaret får du också en förklaring på varför mineralobalanserna har uppkommit samt skräddarsydda kost- och näringsråd för att återställa obalanserna.

Så går hårmineralanalys till
Du eller näringsterapeuten klipper en hårslinga så nära skalpen som möjligt. Det är viktigt att det är nära skalpen för att du ska få svar på hur mineralbalansen har varit i kroppen de senaste månaderna. Du skickar sen hårslingan till ett laboratorium i USA för analys. Om du gör det själv så följer du instruktionerna som finns i testpaketet.

Du får resultatet från laboratoriet inom någon vecka. Om du har gjort testet genom en näringsterapeut går ni igenom resultatet tillsammans. Näringsterapeuten kan sedan lägga upp en plan för kost- och näringstillskott så att du kan få balans i kroppen igen.