Hitta balans med zonterapi

Zonterapi

Zonterapi / reflexologi

Zonterapi / reflexologi behandlar obalanser i kroppen genom att stimulera zoner och reflexpunkter som finns i fötterna, händerna och andra delar av kroppen som benen, öronen och kraniet.

Varje zon och reflexpunkt kommunicerar med körtlar, organ och kroppsdelar genom meridianerna, kroppens energikanaler.

Så fungerar zonterapi
När det är obalans någonstans i kroppen känner du ofta smärta i motsvarande zon eller reflexpunkt och en kristallisering. Genom att stimulera zonerna för den del av kroppen som du vill behandla så sätter du igång kroppens självläkningsprocess och hjälper kroppen att lösa blockeringar och återställa balansen.

Det går att behandla både kroniska och akuta besvär med zonterapi / reflexologi. Efter en behandling är det vanligt att du mår sämre några dagar för att sedan se förbättring.

Vad du kan behandla

Behandling av zonterapeut
Det antal behandlingar du behöver beror på de obalanser du har och om de är kroniska eller akuta. På Kroppsterapeuternas Yrkesförbunds hemsida kan du hitta en reflexolog/zonterapeut nära dig. Se mer på kroppsterapeuterna.se/

Behandla dig själv
Du kan behandla dig själv för till exempel barnlöshet och det finns zonterapeuter som erbjuder gratis information om hur du ska gå tillväga. Se mer på zonterapibarnloshet.se

Historia
Reflexologi är en av världens äldsta läkemedelskonster. Man har hittat bevis för att den användes redan 2300fK i Egypten och att den förekom hos Nordamerikas ursprungsbefolkning och i det forna Kina.

Den behandlingsform som är vanligast i Sverige idag kallas för zonterapi och grundades i början av 1900-talet då den amerikanske läkaren William Fitzgerald utformade kartor över zoner och reflexpunkter. Eftersom det är en terapiform som förekommer på flera ställen i världen finns det olika zonkartor och olika sätt att arbeta på.